Wat houdt het Stud Fonds in?

Sustainability@1x2

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijke sleutel om de wereld tot een betere plek te maken. Heeft jouw idee een duurzame impact op de wereld? Dan ben je van harte welkom om je aanvraag in te dienen bij het Stud Fonds. 

Innovatie@1x2

Innovatie

Innovatie staat bij het Stud Fonds hoog in het vaandel. Is jouw idee vernieuwend en heeft het potentieel om bestaande normen te doorbreken? Het Stud Fonds kijkt uit naar je aanvraag!
Social importance@1x2

Maatschappelijk belang

Heb je een idee dat een positieve impact kan hebben op de lokale gemeenschap of wat van maatschappelijk belang is? Het Stud Fonds ondersteunt je plan graag!

Recente projecten van Stud Fonds

INDESEM 2023

INDESEM 2023

Wij willen onze oprechte dankbaarheid uiten aan het STUD-fonds voor de onschatbare steun en medefinanciering die zij hebben geboden voor de succesvolle organisatie van de INDESEM-week (Internationaal Ontwerp Seminar). Dankzij de bijdrage heeft dit evenement zich bewezen als een opmerkelijk platform voor kennisdeling en inspiratie onder ontwerpenthousiastelingen en professionals van over de hele wereld.

INDESEM (Internationaal Ontwerp Seminar) is een prestigieuze biënnale, opgericht in 1962 door een groep studenten en nieuw leven ingeblazen in 1986 door Herman Hertzberger. Gehouden aan de Faculteit Bouwkunde en de Gebouwde Omgeving van de Technische Universiteit Delft, is INDESEM uitgegroeid tot een evenement dat niet te missen is voor architectuur- en ontwerpenthousiastelingen.

Dit jaar hadden we het geluk om een uitzonderlijke line-up van vooraanstaande sprekers te hebben die ons hebben vereerd met hun expertise en wijsheid. De inzichten gedeeld door gerenommeerde architecten zoals Souto de Moura, Herman Hertzberger (AHH), Joost Moolhuijzen (Renzo Piano Building Workshop), Jette Hopp (Snøhetta), Kazuya Katagiri (KAD), Jean-Philippe Vassal (Lacaton & Vassal) en vele anderen hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten op de geesten van allen die aanwezig waren. Hun prikkelende presentaties en uitgebreide ervaring hebben onze kennis van architectuur en ontwerp werkelijk verrijkt.

Een van de hoogtepunten van de INDESEM-week was de workshop mogelijk gemaakt door het STUD-fonds, waar deelnemers de opdracht kregen om hun eigen 'grens' te creëren met restmaterialen. Deze hands-on ervaring stelde hen in staat om het concept van grenzen in ontwerp te verkennen, waarbij het belang van vindingrijkheid en innovatie werd benadrukt. De workshop bood niet alleen een platform voor praktisch leren, maar bevorderde ook samenwerking en creativiteit onder de deelnemers.

Wij zijn diep dankbaar dat het STUD-fonds de waarde en betekenis van evenementen zoals de INDESEM-week erkent en de ontwikkeling en groei van de ontwerpgemeenschap ondersteunt. Hun bijdrage heeft een tastbaar verschil gemaakt in de kwaliteit en impact van dit evenement, waardoor we door kunnen gaan met het inspireren en koesteren van de volgende generatie ontwerpers.

Project March

Project March

Project MARCH is een TU Delft | Dream team van 27 studenten dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief exoskelet. Een exoskelet is een robotisch pak dat ondersteuning biedt, waardoor iemand met een volledige dwarslaesie weer kan opstaan en kan lopen. Ieder jaar worden er nieuwe aspecten toegevoegd om de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het pak te verbeteren. De eerste vijf teams hebben zich vooral gefocust op de Cybathlon, een internationale competitie waarin mensen met een handicap tegen elkaar strijden om alledaagse obstakels te overwinnen.

Dit jaar zal MARCH VIII hier op voortbouwen en focussen zij zich voornamelijk op gebalanceerd lopen. Het doel is om aan het einde van het academische jaar 3.5m gebalanceerd te lopen met een gecontroleerde stop van 5 seconden in het midden. Dit wordt bereikt door de omgeving te scannen met veel verschillende sensoren en camera's, zoals een tilt sensor en een torque sensor. Alle informatie die de sensoren meten wordt naar de computer in de rug van ons exoskelet opgestuurd en verwerkt. Vervolgens genereert het exoskelet een passende reactie in het systeem, zodat de piloot (de bestuurder van het pak) in evenwicht kan blijven staan. Project MARCH zal het tweede exoskelet ter wereld ontwikkelen die daartoe in staat is.
 
Verder gaan wij dit jaar verder aan de slag met elektro-encefalografie (EEG). Dit maakt het mogelijk voor de piloot om het exoskelet te kunnen besturen door middel van breinsignalen, in plaats van met een afstandsbediening. Eind dit jaar is het doel dat de piloot het lopen kan gaan starten en stoppen door hier enkel aan te denken.

All Energy Day 2023

All Energy Day 2023

Op dinsdag 9 mei 2023 gaat de twaalfde editie van All Energy Day van start in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit is het grootste energie-evenement in Nederland dat georganiseerd wordt door studenten. Het is ontworpen om nieuwe generaties studenten te motiveren en in staat te stellen om hun kennis en vindingrijkheid toe te passen en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. De dag begint met een inspirerende keynote speaker en gaat verder met workshops en een pitchwedstrijd waarin drie innovatieve start-ups de kans krijgen om hun ideeën voor het publiek te pitchen en een panel van vier ervaren juryleden op het gebied van groene innovatie te overtuigen. Het prijzengeld dat de winnaar ontvangt wordt gesponsord door Stud, waardoor de winnende start-up de mogelijkheid heeft om hun bedrijf verder te ontwikkelen en hun ideeën werkelijkheid te maken.

Hoe werkt het Stud Fonds?

Hier zie je het stappenplan voor een Stud Fonds-aanvraag

Aanvraag

Verzoek

Wanneer je het fondsverzoek invult, wordt dit besproken in de maandelijkse vergadering.

Contract

Contract

Nadat je aanvraag is besproken en goedgekeurd, ontvang je een follow-up met een uitnodiging om je contract te komen ondertekenen op ons kantoor.

Stud

Teruggave

Nadat je contract is ondertekend, ontvangen we graag foto's en teksten van het project om aan te tonen waar het Stud Fonds binnen het project aan heeft bijgedragen.

Factuur

Factuur

Op het moment dat de goedgekeurde financiering is gedaan, kan je de factuur ervan naar Stud opsturen. We verwerken de factuur en daarmee is de samenwerking succesvol afgerond.

Vul het formulier in

Lees bovenstaande tekst goed door voordat je een aanvraag indient.

 • How many (TU) students are reached by contributing to this project?
 • To what extent is Stud Fund necessary for the execution of the project?
 • What is the duration of the project?
 • Is it an one-off initiative or is the investment lasting for a longer period of time?
 • Stud's logo must be shown on promotion materials of the supported project Stud Fund only supports one-off contributions.
 • Stud Fund does not commit to long-term contracts
 • Stud Fund does not support personal costs, for example, (flight) tickets, acommodation, food, etc.
 • Stud Fund only grants amounts to legal persons, not to natural persons
 • Responsibility of the organisation and execution of the project is yours
 • In order to pay the granted amount, Stud Fund needs proof of payment/receipts on what the sponsored money is spent
 • The applicants may not receive study credits for the project

Downloads

You have other plans?

Sponsoring

Sponsoring

Heb jij idee voor een feest, sportwedstrijd of een ander evenement voor studenten? Klik dan hier om meer te leren!

Spark a boring day
Excellence

Het Excellentie Programma

Ben jij goed in je passie, maar heb je wat financiële steun nodig? Klik dan om meer te leren!

Change the world