IDEAS

Silverwing

SILVERWING
Silverwing

Silverwing

Silverwing is een D:Dreamteam van de TU Delft dat mee doet aan de door Boeing gesponsorde GoFly challenge. Zo hebben zowel de conceptuele ontwerpfase als de gedetailleerde design fase gewonnen en behoren nu tot de beste vijf teams wereldwijd. Het Stud Fonds heeft het team geholpen met de financiering van twee Emrax-motoren. Deze motoren worden gebruikt om de daadwerkelijke prestaties van de aandrijflijn te valideren en het uiteindelijke prototype mee te testen. Silverwing zal tot het einde van dit kalenderjaar het prototype verder ontwikkelen en testen om in het begin van 2020 naar de VS te vliegen en mee te doen aan de laatste ronde, de Fly-Off. We wensen Silverwing veel succes!

Need more inspiration?

Take a look at all the ideas other students have. But watch out, maybe you'll get an awesome idea of your own!

  • Silverwing

    Silverwing Silverwing is een D:Dreamteam van de TU Delft dat mee doet aan de door Boeing gesponsorde GoFly challenge. Zo hebben zowel de conceptuele ontwerpfase als de gedetailleerde design fase gewonnen en behoren nu tot de beste vijf teams wereldwijd. Het Stud Fonds heeft het team geholpen met de financiering van twee Emrax-motoren. Deze motoren worden gebruikt om de daadwerkelijke prestaties van de aandrijflijn te valideren en het uiteindelijke prototype mee te testen. Silverwing zal tot het einde van dit kalenderjaar het prototype verder ontwikkelen en testen om in het begin van 2020 naar de VS te vliegen en mee te doen aan de laatste ronde, de Fly-Off. We wensen Silverwing veel succes!

    Read more
  • EcoRunner

    For years the Eco-Runner participated in the Shell Eco-marathon Prototype class competition where the goal is to cover a certain distance with the least amount of hydrogen. This year, the team has decided to compete in a more challenging competition; the Urban Concept class. This challenge offers us the opportunity to design and build an efficient hydrogen powered vehicle that is closer in appearance to modern city cars: a step closer to a future with sustainable mobility. We will take on this challenge with a team consisting of 24 students from the Delft University of Technology.

    Read more