Work

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hier kan je de antwoorden op je vragen vinden! Staat je vraag er niet bij? Stuur dan e-mail naar info@stud.nl

Coronavirus

Allereerst moet je thuisblijven! Neem contact op met je huisarts en laat Stud en je werkgever weten dat je het coronavirus hebt. Transparant zijn over je gezondheid draagt bij aan de landelijke situatie rondom het coronavirus. 

Als je werkplek nog geopend is, heeft je werkgever de afweging gemaakt dat het veilig en verantwoord is om te werken. Stud adviseert je kritisch naar je eigen situatie te kijken. Als je je ziek voelt, laat het zowel aan Stud als het bedrijf waar je werkt weten! Ook als je je ongemakkelijk voelt op je werkplek, laat de leidinggevende op je werkplek dan weten dat je je zo voelt. Stud heeft alle werkgevers aangemoedigd om thuiswerken mogelijk te maken. 

Registatie bij Stud

De vacatures op onze 'Werk' pagina staan open voor iedereen die geïnteresseerd is. Je hoeft dus niet ingeschreven te staan bij Stud om te reageren op een van deze vacatures. Hetzelfde geldt voor onze beschikbaarheidslijst: iedereen die e-mails wil ontvangen over vacatures op de korte termijn, kan dat. 

Pas nadat je bent aangenomen voor een baan, word je verzocht langs te komen p ons kantoor om je inschrijving af te ronden. Zorg ervoor dat je de Aanmeldpagina invult voordat je je inschrijft.

De inschrijving vindt plaats bij ons op kantoor op de campus TU Delft. Je hoeft alleen maar je paspoort/ID en bankrekeninggegevens mee te nemen naar de registratie. Zorg ervoor dat je de Aanmeldpagina invult voordat je je inschrijft.
Ja, alle banen die wij aanbieden zijn betaald! De specifieke verdiensten worden getoond op de vacaturepagina op onze website.

Ziekte

Ben je ziek en kun je die dag niet werken, dan moet je je tussen 09:00 en 09:30 zowel Stud als de werkgever bellen. Door ons te bellen, kunnen we een vervanger voor je baan vinden. 

Loonheffingskorting

In Nederland kun je korting krijgen op je loonheffingen. In de meest eenvoudige bewoordingen betekent dit dat de eerste €7.074,- die je per jaar verdient, belastingvrij zijn. 

Door je loonheffingskorting in te schakelen, wordt er minder belasting ingehouden op je loonstrookjes. Je krijgt dan een hoger netto salaris. 

Als je je loonheffingskorting niet inschakelt, wordt er meer belasting ingehouden op je loonstrookjes. Dit betekent niet dat je belasting moet betalen: je krijgt het totale bedrag terug als je belastingvermindering aanvraagt bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. 

Je kunt er tijdens de inschrijving bij Stud voor kiezen om je loonheffingskorting wel of niet in te schakelen. 

Kom langs op ons kantoor! Hier kun je het specifieke formulier invullen, zodat wij je loonheffingskorting in ons systeem voor je kunnen in- of uitschakelen. 

De overheid gaat je verplichten belasting te betalen zodra je meer verdient dan een bepaalde drempel. Dit kan een bepaald bedrag zijn in een week (> €136,04) of een bepaald bedrag in een kwartaal (> €1.768,50). Zodra je deze drempel overschrijdt, gaan wij belasting voor je betalen. 

Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid: Dutch Tax Tables

Urenbriefjes en uurlonen

Als je account nog niet is gekoppeld, kan je je urenbriefjes niet zien staan in het portaal. In dit geval kan je het beste direct een e-mail sturen naar de accountmanager die de vacature heeft geplaatst, zodat hij/zij de kwestie meteen voor je kan oplossen. 
Wanneer je je uren in het portaal invult, wordt er een melding naar je werkgever gestuurd om je uren goed te keuren. Als je werkgever je uren vóór dinsdag goedkeurt, krijg je woensdag uitbetaald. Soms duurt het door omstandigheden wat langer voor een werkgever om je uren goed te keuren. Dit zorgt voor een vertraging in je wekelijkse betalingen. Voor opheldering over de goedkeuring van je uren kan je dit het beste rechtstreeks aan je werkgever vragen. 

Reserveringen zijn een combinatie van verschillende posten. Het bevat vakantiegeld, kort verzuim en het geld dat je ontvangt voor feestdagen. Voor fase 1&2 worden deze posten wekelijks uitbetaald en eenmaal per kwartaal worden je vakantiedagen uitbetaald. Bij het bereiken van een 3e of 4e fase contract ontvang je wekelijks je vakantiegeld. Alle andere posten worden echter niet wekelijks betaald. Als je bijvoorbeeld uw vakantiedagen wilt laten uitbetalen, moet je dit bij Stud aanvragen.


Voor Fase 1&2 bedragen deze wekelijkse reserveringen ongeveer 20% van je uurloon. Voor Fase 3&4 bedragen deze wekelijkse reserveringen ongeveer 10% van je uurloon.

Beschikbaarheidslijst

Zorg er allereerst voor dat je snel reageert. Om iedereen een eerlijke kans te geven op de aangeboden banen, hanteren we het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Reageer ook met een passende e-mail. Een passende e-mail bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Bevestiging op de data waarop je kunt werken; 
  • Bevestiging van de vaardigheden die vereist zijn voor de functie; 
  • Je volledige naam. 
Onder elke e-mail die je via de beschikbaarheidslijst krijgt, staat een afmeldlink. Hiermee wordt je van de mailinglijst verwijderd. Op de link staat 'Afmelden'.