Posted by Guus Meinema on 4-feb-2022 10:58:00

Iedere student wil zijn studententijd optimaal benutten. Daar komen leuke feestjes, vakanties en allerlei activiteiten bij kijken. Naast deze onkosten heb je ook nog maandelijkse kosten zoals boodschappen en huur. Om aan het einde van de maand geld over te houden zul je naast je studie een bijbaan moeten vinden. In deze blog geven we jou tips hoe je een bijbaan kan combineren met je studie!

Ervaring

Hoge cijfers halen en je bachelor binnen 3 jaar afronden is heel knap. Veel studenten kiezen er voor om hun bachelor uit te smeren over 4 of 5 jaar. Hiermee houd je meer tijd over voor sociale activiteiten of een bijbaan. Daarnaast geeft het minder druk op het behalen van je tentamens. Je studietijd draait niet alleen om presteren maar ook om het opdoen van een leuke ervaring. Een bijbaan bied je een goede mogelijkheid om je CV uit te breiden. De ervaring die je meekrijgt vanuit een studenten bijbaan is meer dan alleen bijverdienen.

Netwerken

Ervaring op je CV is niet alles wat je uit een studenten bijbaan kan halen. Wanneer je aan de slag gaat bij een tof technisch bedrijf bouw je ook langzaam een netwerk op. Wanneer je bent afgestudeerd kan je dit netwerk gebruiken om een fulltime baan te vinden. Voeg dan ook vooral iedereen toe op LinkedIn die zich in de bedrijfswereld bevind en die jij tegen komt tijdens je studententijd. Er zijn talloze voorbeelden van studenten die via Stud Studentenuitzendbureau op vaste basis aan de slag zijn gegaan bij een gaaf technisch bedrijf.

photo-1622295023576-e4fb6e9e8ba2

Flexibele werktijden

Als student ben je vaak afhankelijk van flexibele werktijden. Tijdens de tentamenweken werk je liever niet en in de eerste weken van het semester juist wel. Veel studentenjobs kunnen vanuit huis worden gedaan of op een flexibele basis. Met name uitzendbureaus bieden zulk flexibel werk aan. Wanneer je je werktijd zelf kan indelen is dat ideaal. Kun je alleen maar overdag aan de slag bij de perfecte bijbaan voor jou? Probeer dan eens om overdag te werken en in de avond aan projectvakken te werken. Studeren is combineren! 

Bijverdienen

In Nederland kun je tot een bepaalde grens bijverdienen naast je lening. De bijverdiengrens voor 2022 is € 15.828,77. In 2020 en 2021 was er geen grens voor bijverdienen. Doe je hbo of universiteit en val je onder het leenstelsel? Dan mag je onbeperkt bijverdienen. Je kunt minder bijverdienen wanneer je een beurs, lening of reisproduct voor een mbo-opleiding krijgt of onder het oude stelsel van studiefinanciering voor hbo en universiteit valt. Check voor het exacte regelement de website van Duo.

personeel

Wil jij ook bijverdienen naast je technische studie en daarmee kunnen genieten tijdens je studententijd? Solliciteer dan via Stud Studentenuitzendbureau door te klikken op onderstaande button!

Solliciteer hier

 

Topics: Campagne Januari-Maart