Posted by Guus Meinema on 10-mrt-2022 15:42:21

Zit jij in je bachelor, heb je deze al afgerond of ben je misschien al begonnen aan je master? In deze blog vertellen we jou hoe je je kunt voorbereiden op een carrière als architect of ingenieur. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het aanleren van AutoCAD zoals werd verteld in een vorige blog. Een andere optie waar je aan je carrière kansen kan werken is een stageplek vinden. Ook Stud Studentenuitzendbureau biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in de wereld van architecten of ingenieurs. Aan de slag als ingenieur of architect? Zo bereid je je voor!

evgeniy-surzhan-lVWozBOVY2M-unsplash

Vind een stageplek

Een stageplek is een goede manier om je voor te bereiden als architect en ingenieur. Je komt hier in het vaste werkritme dat je later zal hebben, je kan uitzoeken of deze sector bevalt en je krijgt misschien de kans om langer aan de slag te gaan na je stage. Een stage vinden kan je doen via je eigen netwerk, denk aan vrienden, familie maar ook je studievereniging. Je kunt ook op internet zoeken naar een bedrijf dat jou interessant lijkt en hen direct zelf benaderen. Er worden enorm veel stageplekken online aangeboden. Het nadeel van de stageplek is dat deze weinig vergoeding geven. 

Start met zelfstudie

Zoals in de vorige blog aangegeven kun je altijd starten met zelfstudie. Er zijn allerlei manieren om je zelf iets aan te leren. Dit is gratis maar je leert weinig over het bedrijfsleven. Weet je al precies waar je later aan de slag wil maar heb je de juiste skills nog niet? Dan is zelfstudie de perfecte manier om die skills te leren.

ryan-ancill-nGsVMkRatgM-unsplash

Neem een technische bijbaan

Wil je goed bijverdienen en daarnaast veel leren voor je toekomstige carrière? Neem dan een technische bijbaan via Stud Studentenuitzendbureau. Hier vind je parttime banen waar je aan de slag kan gaan bij toffe opdrachtgevers. Je kunt 2 tot 3 dagen per week aan de slag en naast je studie bijleren. Skills die je leert tijdens zo'n parttime baan zijn programma's als AutoCAD, Rhinoceros en Revit.

Wil jij een technische bijbaan vinden die perfect aan sluit bij je studie? 

Solliciteer hier

Topics: Campagne Januari-Maart