Posted by Guus Meinema on 24-mrt-2022 11:30:01

In dit klantinterview spreekt Stud met Marjolijn van Mameren, management assistent bij UBM Kneuterdijk in Den Haag. We spreken Marjolijn over de verbouwing van het voormalige ABN Amro bankgebouw. De afgelopen twee jaar is er flink verbouwd en is het Voco Hotel ontstaan. Studenten van Stud voerden tijdens de bouw een grondige check uit op alle hotel kamers om de afwerking vast te leggen.

IMG_9387-1

Wie is UBM?

UBM Development is een Oostenrijkse projectontwikkelaar met een focus op groen bouwen, unieke hotels en slimme kantoren in grote Europese steden zoals München, Praag, Wenen, Den Haag en Amsterdam.  UBM biedt een complete projectontwikkeling aan, van marktanalyse tot financiering, verhuur en asset management. Het hoofdkantoor van UBM is gevestigd in Wenen, tijdens projecten zoals in Den Haag werkt een team op locatie om zo het beste uit het project te halen. In Nederland is UBM Development voornamelijk bezig geweest met de ontwikkeling van hotels. Dit waren het Crowne Plaza op de Zuidas, het Hyatt Regency in Amsterdam en het Voco op de Kneuterdijk in Den Haag.

"Toen ik via internet bouwkundige studenten zocht, kwam ik vrij snel terecht bij Stud Studentenuitzendbureau!"

Het Voco Hotel is uniek in dat opzicht omdat UBM een oud bankgebouw heeft weten om te toveren tot een hotel. Het pand aanschaffen was niet een op de ander dag gebeurd, zo verteld Marjolijn. In Nederland is veel concurrentie op deze markt en daarnaast zijn oude panden heel erg populair. 

30co5jka_jpeg-scaled

Hoe kwam UBM bij Stud terecht?

Via internet zocht UBM Kneuterdijk technische studenten die de afwerking van hotelkamers konden checken. Door op internet te zoeken naar studenten met een bouwkundige achtergrond kwam Marjolijn van Mameren al snel bij Stud terecht. Ton Fransoo, directeur UBM Nederland, heeft uiteindelijk contact gelegd en een klein team van studenten is aan de slag gegaan. Marjolijn nam dit contact met Stud uiteindelijk over en raakte super enthousiast. Met 2 projectmanagers, Oostenrijkse collega's en de studenten van Stud zijn fantastische hotelkamers gerealiseerd. 

 

Studenten deden een check en hier werden opleverpunten uit opgemaakt. Op deze lijst stonden dingen als:

  • Waar zit er nog stopcontacten los?
  • Op welke plek hangen de kastjes niet recht?
  • Is er een vensterbank aanwezig in de kamer?

De studenten maakten dagen van 9 tot 5 en konden elke hotelkamer bezichtigen, maar liefst 204 kamers! Deze check werd twee maal uitgevoerd.

"Het was geweldig om met gedreven en jonge studenten samen te werken."

Heb jij ook slimme helpende handjes nodig als projectontwikkelaar?

Solliciteer hier! 

Topics: Campagne Januari-Maart