Posted by Guus Meinema on 9-dec-2021 8:14:46

In dit klantinterview spreekt Stud met Harold Vreeburg, directeur HR, werkzaam bij Croonwolter&dros. We praten over de werkzaamheden van Croonwolter&dros en wat de uitzendkrachten van Stud hier in betekenen. In een groot kantoorpand in Rotterdam werken drie Stud uitzendkrachten op de HR-afdeling. Hier worden zij op flexibele basis ingezet voor diverse klussen.
Gevestigd in Rotterdam bevindt zich het 'mooiste techniek bedrijf van Nederland', zo zegt Harold Vreeburg, directeur HR. Croonwolter&dros is onderdeel van TBI Holdings B.V., een van de grootste bouw- en techniekconcerns in Nederland. Deze groep van ondernemingen vernieuwt op een duurzame manier. Er werken op de afdeling utiliteit zo'n 3000 personen en op het kantoor in Rotterdam maar liefst 650. Croonwolter&dros levert EWI oplossingen voor infrastructuur, industrie en elite. Daarnaast leveren zij ook producten en diensten: denk aan gebouwen, brandveiligheid, beveiliging en smartbuilding. Croonwolter&dros is naast Nederland ook gevestigd in Polen (Engineering) en Aruba (Industriële werkzaamheden).

Waar het begon

De oorsprong van Wolter & Dros ligt in Amsterdam, in het jaar 1875. Zij waren verantwoordelijk voor de aanleg van de eerste centrale verwarming installaties, zij waren de eerste van hun tijd! Een jaar later werd Croon Electrische Schellenmakers opgericht, een firma die de eerste elektrische verlichtingen aanlegde. In 2017 fuseerden deze twee bedrijven en zo ontstond Croonwolter & Dros. Samen hebben zij meer dan 280 jaar ervaring in de techniek.

Een groot voordeel dat werken bij Croonwolter&dros biedt, is dat TBI een studiefonds heeft opgericht, Stichting Studiefonds TBI. Deze stichting biedt kinderen van werknemers een tegemoetkoming in les- of collegegeld aan.

"De verfrissende blik die studenten hebben, helpen je om dingen eenvoudiger te zien."

Last van eindejaarsdrukte?

Net als elk ander techniekbedrijf heeft Croonwolter&dros last van de eindejaarsdrukte. De stress en drukte die bedrijven ervaren komt nu al dichtbij, want aan het einde van het jaar worden veel projecten afgerond. Vooral de laatste twee weken van het jaar kan de druk hoog oplopen bij Croonwolter&dros. Dit is het moment waar Stud uitzendkrachten kunnen inspringen, zo is dat ook gebeurd op de HR-afdeling.

Op de HR-afdeling is het de hele maand december erg druk. Bovenop de standaard maandelijkse taken komen taken zoals decemberafrekeningen, de berekening van nieuwe vakantierechten en de aanpassing van de tellers met het correct aantal vakantiedagen voor elke medewerker. Kortom, veel werk aan de winkel in december!

Medium-GVBF-CWD-MMW-138

Samenwerking met Stud

Sinds 1,5 jaar werkt Croonwolter&Dros samen met Stud. Uitzendkrachten werden voor het eerst ingezet op de serviceafdeling van financiën. Waar gemaakte onkosten eerst wekelijks werden betaald, moest dit nu overgezet worden naar maandelijks. Het omzetten van deze regeling leverde veel telefonische vragen op. De uitzendkrachten van Stud werden ingezet om deze vragen te beantwoorden. Inmiddels zijn de Delftse studenten die worden uitgezonden vooral bezig met HR gerelateerde zaken. Op het hoofdkantoor van Croonwolter&dros werken veel HBO en WO opgeleide personen vanuit Delft. Voor Delftse studenten een uitgelezen kans om via Stud uiteindelijk in vaste dienst bij een uniek bedrijf aan de slag te gaan. Wat Harold Vreeburg graag mee geeft aan studenten is dat zij 'onzeker' moeten kunnen zijn. Met die onzekerheid bedoeld Harold dat je tot je 35e zoveel mogelijk verschillende dingen moet doen. 

"Stud studenten houden je scherp."

Medium-GVBF-CWD-MMW-114

Het voordeel van werken met Stud uitzendkrachten is volgens Hardold Vreeburg dat deze studenten niet alleen technisch onderlegd zijn maar op elk vlak ontwikkeld. Het zijn vakmensen die voor zowel technisch als niet technisch werk ingezet kunnen worden. Dit is precies waar Croonwolter&dros naar op zoek is. Net zoals de competenties professioneel, passievol en teamspeler. Voor klussen bij Croonwolter&dros zijn zij op zoek naar zelfstandige en snel lerende uitzendkrachten. 

Wil jij een leuke bijbaan via Stud? Of wil jij net zoals Croonwolter&dros met Stud samenwerken? Klik hier onder!

Solliciteer hier! 

 

Topics: decemberdrukte, campagne