Posted by Guus Meinema on 17-dec-2021 11:16:00

De tijd tikt en het nieuwe jaar is in zicht. Iedereen rond het liefst zonder al te veel stress het jaar af. Eerder schreven wij al over een succesvolle eindejaarstelling, ook dit is onderdeel van afsluiting van het jaar. Daarnaast is het fijn om succesvol en volledig uw boekjaar af te ronden. In dit artikel brengen we 5 tips onder de aandacht waarmee u deze maand aan de slag kunt gaan. Gebruik deze tips om efficiënt aan het werk te gaan! 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker aan het einde van het jaar. Zorg er voor dat u weet wat de voorraadstand is, wat er in de backoffice moet gebeuren en bespreek dit met uw gehele team. Bepaal wat spoed en urgentie heeft en wat er minder belangrijk is. Deze categorisatie kan plaatsvinden met uw team. Bespreek wat de verwachtingen van iedereen zijn. Niemand komt zo voor verrassingen te staan, er zullen geen onmogelijk doelen gesteld worden en niemand zal teleurgesteld worden. Het is overzichtelijk om deze categorieën op te schrijven en met iedereen te delen. Zo ziet het hele team direct waar zij aan toe zijn. 

Bepaal je prioriteiten

Probeer belangrijke en urgente taken als eerste af te ronden. Bepaal hierbij ook de haalbaarheid van de taken, ga geen onmogelijke uitdagingen aan met uw team. In de laatste week van het jaar moet u niet onderschatten hoe druk het kan zijn met onverwachtse momenten in uw planning. Houd dan ook rekening met de tijd die dit in beslag neemt.

Zorg dat u de vakantie in gaat met een goed gevoel. Taken die blijven liggen neemt u mee het nieuwe jaar in wat zeer ongunstig is. Het uitstellen van deze taak kan uiteindelijk leiden tot het afstellen van de taak. Zorg er voor dat dit niet gebeurt zodat u vol enthousiasme het nieuwe jaar in kunt gaan!

meeting met team

Plan het werk in

Een ruime planning is fijn om extra piekmomenten op te kunnen vangen. Neem in de planningen momenten op om rust te nemen of tijd voor klanten te nemen. Uw klanten verwachten namelijk nog steeds dezelfde service van u als normaal gesproken. Door een planning te maken kunt u ook afstrepen of alles gedaan is. Op deze manier vergeet u geen belangrijke zaken.

Houd het team op de hoogte

Hang de eindejaarsplanning op in de kantine van uw kantoor. Hier kunt u medewerkers op de hoogte houden van de voortgang van het proces. Op deze manier weet uw team waar zij aan toe zijn, ook dat helpt hen om deze eindejaarsdrukte door te komen. Zo wordt niet alleen voor het management maar voor het hele team duidelijk welke doelen behaald zijn. Een planning waar taken worden afgestreept werkt motiverend.

kerstborrel blog stud

Vier het einde van het jaar!

Genieten mag op z'n tijd. Een kerstborrel aan het einde van het jaar zorgt wat ontspanning onder de werknemers. Deze ontspanning stimuleert de creativiteit in het nieuwe jaar. Daarnaast mogen medewerkers ook beloond worden na vele uren inspanning. Volgend jaar zullen zij herinnerd worden aan de leuke tijd in december, ook dan is het team gemotiveerd om weer met uw bedrijf aan de slag te gaan!

Samen met Stud het jaar goed afronden?

Heeft u aan deze tips niet voldoende om de eindejaarsdrukte op te vangen? Voor het inzetten van helpende handjes bij simpele hand en span diensten kunt u gebruik maken van Stud Studentenuitzendbureau. Samen met u kijken we naar een passend team dat uw bedrijf komt ondersteunen aan het einde van het jaar. 

Solliciteer hier! 

Topics: decemberdrukte, campagne