Posted by Guus Meinema on 16-feb-2022 11:34:00

Elke student kent de moeilijkheden om te werken met ingewikkelde en uitgebreide ontwerpprogramma's. Voorbeelden van zulke programma's zijn Adobe InDesign, Adobe Illustrator, AutoCAD of Revit. Elke student leert zichzelf zo'n programma op een andere manier aan. In deze blog vertellen wij door middel van 5 tips hoe je jezelf het beste kan ontwikkelen in AutoCAD!

Leer het zelf!

Je beste vriend om geavanceerde programma’s te leren zoals AutoCAD is YouTube. Deze manier is gratis en er zijn oneindig veel video’s die jou precies uiteggen hoe AutoCAD werkt. Op YouTube moet je precies weten waar je naar op zoek bent en hoe je dit het beste kan vinden. Dat kan soms het nadeel zijn. Vooral wanneer je geen basiskennis hebt van AutoCAD. Ook wil je vaak last-minute iets weten en heb je geen tijd om een volledige basis uitleg te volgen via YouTube. Heb je nog geen basiskennis neem dan een cursus!

wp3882111

Volg een cursus 

Het volgen van een cursus is de beste manier om een goede basis te krijgen van AutoCAD. Op internet zijn veel bedrijven die zo’n cursus aanbieden, kies de juiste uit voor jou. Vaak worden dit soort cursussen gegeven op een externe locatie of online. Het grote voordeel van deze cursussen is dat je op maat geholpen kan worden. Heb je heel erg specifieke vragen dan is dit het juiste moment om ze te stellen. Het enige nadeel is dat deze cursussen vaak aan de prijzige kant zijn. Mocht je werkgever deze niet betalen vraag dan hulp aan je medestudenten. Wist jij dat Stud soms cursussen vergoed?

Vraag een medestudent om hulp

Heb je geen geld om een cursus te nemen denk dan aan het vragen van een vriend/vriendin/medestudent om hulp. Zij weten vaak de fijne dingen van een programma die jij jezelf nooit hebt aangeleerd. Iedereen heeft immers een eigen manier van aanleren gehad. Samen studeren aan ontwerp vakken wordt dus zeker aangeraden! Wees ook niet bang om elkaar te wijzen op bepaalde werkwijzen die misschien anders kunnen.

wp3882129

Leren door te doen

Door te doen leer je AutoCAD het beste. Wees niet bang om fouten te maken tijdens je ontwerpproces en wees er van bewust dat de omslachtige manier die je wellicht gebruikt ook goed kan zijn. Uiteindelijk kost het tijd om AutoCAD onder de knie te krijgen, heb daarom geduld. Door verschillende manieren van aanpak uit te proberen leer je ook de sneltoetsen kennen.

Laat je inspireren door Instagram of Pinterest

Instagram en Pinterest zijn twee goede platforms om inspiratie op te doen. Er zijn tal van inspiratiebronnen te vinden en zo leer je jezelf verschillende manieren van ontwerpen aan. Als je weet wie het ontwerp gemaakt heeft kan je diegene ook vragen om tips voor het gebruik van AutoCAD!

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog?

Solliciteer hier! 

Topics: Campagne Januari-Maart