Posted by Tjitske Henstra on 4-apr-2023 14:36:47

BANNER2

Mental Health Week van Stud

Stud, een organisatie die zich richt op het teruggeven aan de Delftse studenten, zet zich in voor het welzijn van studenten. Dit blijkt onder meer uit de Mental Health Week die Stud heeft georganiseerd om studenten bewust te maken van het belang van geestelijke gezondheid.

Stud is zich bewust van de uitdagingen waar studenten mee te maken hebben. Stud erkent dat de geestelijke gezondheid van studenten van cruciaal belang is voor hun academische prestaties en persoonlijke ontwikkeling.

Met de Mental Health Week wil Stud studenten voorzien van nuttige informatie en middelen om hun geestelijke gezondheid te ondersteunen. Dit omvat het organiseren van workshops, lezingen en andere evenementen om studenten te helpen omgaan met stress en angst, evenals het bieden van toegang tot professionele coaches en begeleiding, ook ná de Mental Health Week. 

Frank Schurink lezing

Schrijver en spreker Frank Schurink heeft de week afgetrapt met een boeiende lezing over stress en verwachtingen binnen de Nederlandse studentengemeenschap. De lezing vond plaats op 28 februari in theater De Veste.

Als auteur van verschillende boeken over stress en burn-out, heeft Frank veel kennis en ervaring op het gebied van deze onderwerpen. Tijdens de lezing ging hij in op de specifieke stressfactoren die studenten kunnen ervaren, zoals prestatiedruk en het vinden van een balans tussen studie en sociale activiteiten. Ook gaf hij praktische tips over hoe studenten een positieve mindset kunnen ontwikkelen en behouden.

Kortom, de lezing was een succes en bood waardevolle inzichten en handvatten voor studenten die willen leren hoe ze effectief kunnen omgaan met stress en een positieve mindset kunnen ontwikkelen.

Mentale weerbaarheid dag / Stud Resilience Day

Ruim 20 enthousiaste studenten hebben deelgenomen aan de Stud Resilience Day. Hun enthousiasme en inzet werkte aanstekelijk, waardoor wij ook enorm hebben genoten van de dag. Gedurende deze dag hebben zij inzicht gekregen in twee varianten van werken aan mentale weerbaarheid. Ze hebben gewerkt aan je heart skills en aan je hard skills. Het is volkomen logisch dat het één je meer aanspreekt dan het ander, vandaar ook dat we voor twee verschillende ervaringen hebben gekozen. Wij geloven erin dat iedereen zijn eigen pad bewandelt en daar horen ook andere mentoren en trainers bij. 
De ochtend begon met een workshop van Frits van den Heuvel van Varik, van Baseqamp. BaseQamp maakt mensen bewust van jouw eigen hart- & gevoelskracht, de “soft skills” en fysieke- & mentale kracht de “hard skills”. Door deze krachten te trainen en met elkaar in verbinding te brengen, kunnen stress, trauma en emoties beter door de studenten zelf gereguleerd worden. Hierdoor neemt hun eigen Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding met zichzelf en authentieke Kracht toe! Dit verhoogt de eigen veerkracht. 

Ontwerp zonder titel-Apr-04-2023-08-40-32-5251-AM

Na een intense ademhaling oefening was het tijd voor de ijsbaden. De aanwezige studenten zijn de uitdaging aangegaan om hun innerlijke mentale weerbaarheid te testen door middel van ijsbaden. Onder begeleiding van professionele coaches, dompelen deze studenten zich onder in ijswater, waarbij ze proberen hun ademhaling en emoties onder controle te houden.
Het idee achter deze praktijk is om de studenten te helpen hun mentale veerkracht te vergroten en hen beter in staat te stellen om te gaan met stress en uitdagingen in het dagelijks leven.

Ontwerp zonder titel-Apr-04-2023-09-04-36-6622-AM

Na een heerlijke lunch werd de dag afgesloten met een training clinic en presentatie van Erwin van Beek. Erwin is expert op het gebied van fysieke weerbaarheid en beweging. Studenten kunnen bij hem terecht als zij willen weten wat hun fysieke en mentale potentieel is. 

Stud staat nog steeds in contact met de studenten die hebben deelgenomen voor toekomstige activiteiten. Met trots kijken wij terug op de geslaagde week en we werpen een hoopvolle blik op de toekomst waar Stud een mentale welzijn ambassadeur wil inzetten. 

Heeft uw bedrijf interesse in studentenwelzijn?

Stud Studentenuitzendbureau, Mekelweg 3, Delft, The Netherlands 2628CC

Topics: Whitepaper