Posted by Guus Meinema on 29-nov-2021 14:30:57

Deze week vindt het Stud klantinterview plaats bij Raccoon Serious Games! We spreken samen met parttime projectmanager Emma de Bie over leerzame spellen voor jongeren en ouderen. Als onderdeel van de Brouwerij is Raccoon Serious Games een bruisende en leerzame werkplek. Inmiddels zijn al 9 uitzendkrachten van Stud aan de slag gegaan bij Raccoon Serious Games!

Raccoon Serious Games is gevestigd in de Schiehallen in Delft en maken maatschappelijk verantwoorde spellen en trainingen. Met hun games zetten zij mensen op een speelse wijze aan het denken. De uitzendkrachten van Stud werken als escape room hosts door heel Nederland, een groot succes!

"De communicatie met Stud en de flexers is heel fijn, altijd telefonisch bereikbaar en ook over de mail snel antwoord."

Raccoon Serious Games houdt zich bezig met het bewust maken van jongeren op bepaalde vlakken. Zij werken bijvoorbeeld in opdracht van het technisch onderwijs en overheidsinstanties. Ook ontwerpen zij eigen producten voor specifieke klanten of voor het verhuren van hun eigen product. Zo wordt bijvoorbeeld een groene caravan door heel Nederland gereden, waarbij aandacht voor laaggeletterdheid wordt gevraagd. 

Waar het begon

Raccoon is 3 jaar geleden begonnen als onderdeel van de Brouwerij. De Brouwerij is een collectief van bedrijven om creatieve ideeën te stimuleren. In een jaar tijd is Raccoon gegroeid van 7 naar 28 werknemers. De enorme groei komt voort uit de online escape rooms die digitaal nog steeds uitgevoerd konden worden en de maatwerk projecten die geleverd worden. Dit werd goed ontvangen door bedrijven die online bedrijfsuitjes wilden organiseren. De online escape rooms zijn in 3 thema's beschikbaar: Digitale veiligheid, ben je wel klaar voor hackers; De Klimaat crisis, loopt ons land onder water en Teambuilding, kan jouw team samen de schat weten te bemachtigen?

Hoogtepunt

Het tofste project dat Raccoon heeft mogen organiseren was de BTE. Een heel jaar lang mocht Raccoon langs alle scholen in Nederland. Doel was om kinderen uit de eerste en tweede klas te vinden die graag een technische opleiding willen doen. De BTE laat zien dat techniek meer is dan alleen voor bouwvakkers, het gaat ook om bijvoorbeeld robotarmen. 

Last van eindejaarsdrukte?

Piekmomenten van Raccoon zijn net na de zomer, rond kerst en aan het begin van het nieuwe jaar. Na de zomer gaan scholen weer open en wordt Raccoon gevraagd om serious games te hosten. Raccoon is dan ook gespecialiseerd in het onderwijzen van jonge kinderen op een speelse manier. Zo werd voor de kickoff van het jaarlijkse Girls' Day een spannende en energieke escape room georganiseerd om meisjes kennis te laten maken met de wereld van techniek. Ook werd een pop-up escape room ontworpen rondom criminaliteit, deze mobiele escape room genaamd 'Foute Centen' maakt jongeren de gevaren van criminele activiteiten duidelijk. Contact met een criminele organisaties ligt op de loer voor jongeren met een problematische achtergrond. De mobiele escape room probeert de weerbaarheid van jongeren tegen deze organisaties te vergroten.

Aan het einde van het jaar willen bedrijven graag extra aandacht besteden aan hun medewerkers, ook dan wordt Raccoon Serious Games ingeschakeld en organiseren veel bedrijven een kerstuitje. Dit kerstuitje is bij Raccoon Serious Games niet alleen leuk maar ook leerzaam. De Safety Deal is bijvoorbeeld een spel dat veiligheid op de werkvloer bespreekbaar maakt. Voor bedrijven in de logistieke sector waar drukte op de werkvloer heerst tijdens de feestdagen is dit een leerzame manier om werknemers iets bij te leren.

Samenwerking met Stud

Via één van de drie eigenaren van Raccoon, Jasper die zelf in Delft heeft gestudeerd en kende Stud vanuit zijn studententijd, is Raccoon vorig jaar bij Stud terecht gekomen. De Stud uitzendkrachten werken nu als escape room hosts en als technische bouwers van de spellen. De bouwers rijden zelfstandig door heel Nederland! Inmiddels zijn al 9 uitzendkrachten via Stud bij Raccoon aan de slag gegaan. Het werk is heel divers omdat je elke werkdag op een andere locatie met een ander spel werkt.

"De flexers van Stud staan altijd open voor een uitdaging en vallen goed in onze diverse hardwerkende teams."

Raccoon ervaart de samenwerking met Stud als goed. Stud levert snel en direct uitzendkrachten op het moment dat een escape room moet worden opgebouwd. De uitzendkrachten hebben een sterk technisch inzicht wat gewaardeerd wordt door Raccoon.

Benieuwd naar de mogelijkheden om via Stud bij Raccoon Serious Games aan de slag te gaan? 

Solliciteer hier