Posted by Maureen Zwart on 25-jun-2021 8:41:55

Drukke periodes in het jaar, iedereen maakt ze mee. Het werk loopt op, er zijn weinig mensen beschikbaar en de vakantie komt eraan. Maar hoe houd jij het hoofd koel tijdens deze stressvolle periodes? 

Wij geven je 5 tips over hoe jij de drukke periodes minder stressvol kunt maken!

1. Zorg ervoor dat je personeel pauze neemt. Dit betekent dat ze op het juiste moment een rustmoment inplannen en die rust ook echt nemen. Dat klinkt makkelijk, maar het blijft lastig om echt pauze te nemen als het druk is. Dit komt omdat het nou eenmaal logisch voelt om maar door te werken in plaats van even niks doen. Maar pauze nemen is niks om je schuldig over te voelen. Vind voor jouw werknemers het ideale pauze moment zodat ze effectiever te werk gaan en niet blijven hangen in een sleur. Win-win!

2. Tijdens drukke periodes raak je vaak het overzicht kwijt. Maak een goede planning en zorg dat deze op orde is. Wat moet ik allemaal nog doen? Wat is er al gedaan? Tip: Maak een goede to-do lijst! Dit helpt je: 

  • Om taken duidelijk te krijgen en overzicht te houden
  • Prioriteiten aan te brengen 
  • Dingen echt af te kunnen vinken

Zorg ervoor dat je to-do lijst haalbaar is. Wanneer er teveel op je lijstje staat kan dit demotiverend werken.

to do list (1)

3. Al eens nagedacht over het inzetten van mensen buitenaf? Regel het via een (studenten)uitzendbureau! De websites van deze uitzendbureaus zijn een ideaal platform om jouw vacature of klus op te kunnen plaatsen! Het aanbod varieert meestal van flexibele tot fulltime banen op korte- en lange termijn. Bij een uitzendbureau zijn de studenten én de opdrachtgever flexibel. Dus heb je weinig tijd maar wil je wel graag een goede (tijdelijke) werknemer? Neem dan eens contact op met een studentenuitzendbureau, zij kunnen met je meedenken.    

4. Efficiency is key! Kijk naar de werkdruk van het personeel binnen het bedrijf. Kun je de taken verdelen en mensen efficiënter inzetten? Slimmer werken en kijken naar duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat je als bedrijf efficiënt te werk gaat. Met duurzame inzetbaarheid doelen we op de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van alle medewerkers in de organisatie. Daarbij is het doel langer gezond, plezierig en productief te werken. Wanneer dit uit balans is kun je kijken naar de manier van werken onder je personeel. Vind dus uit hoe je efficiënt te werk kan gaan en wat werkt voor jouw team.

work together

5. Ze zeggen meestal van uitstel komt afstel en niets is minder waar. Het is goed om de belangrijkste taken met een deadline bovenaan je to-do lijst te zetten. Betekent dit dat je eventueel iets uit moet stellen? Als dat mogelijk is is dat helemaal niet erg, maar daar komt natuurlijk wel een goede planning bij kijken.

Al met al zijn er genoeg tips om de drukke periodes door te komen! Heb jij snel personeel nodig? Aarzel dan niet en neem een kijkje op de vacature pagina of neem contact op met Stud!

Solliciteer hier!