Posted by Guus Meinema on 19-okt-2021 12:12:58

Vanaf het moment dat de zomervakantie is afgelopen is het tijd om voor te bereiden op het einde van het jaar en de feestdagen. Enkele sectoren die erg gevoelig zijn voor deze eindejaarsdrukte zijn de bezorgdiensten, horeca en detailhandel. Afgelopen jaar bereikte de eindejaarsdrukte bij PostNL een hoogtepunt, de horeca staat te popelen om met kerst weer gasten te kunnen ontvangen en de winkels stunten met prijzen tijdens Black Friday, Sinterklaas en de kerstdagen. Het moge duidelijk zijn dat stress tijdens het einde van het jaar een veel voorkomende factor is in veel sectoren in het bedrijfsleven. De hamvraag is; hoe kun je stress tijdens deze decemberdrukte voorkomen?

blog image decemberdrukte

Stress aan het einde van het jaar

De eindejaarsdrukte kan veel stress opleveren binnen een organisatie. Al is het hebben van stress niet altijd fijn, gezonde stress kan wel net dat ene beetje extra doorzettingsvermogen van personeel naar boven halen. Deadlines worden gehaald en projecten worden afgerond. Maar zodra stress dagelijks en in het privéleven begint op te spelen, moet er aan de handrem worden getrokken. Rond de feestdagen is dit juist niet het gevoel dat je jouw werkgevers wilt geven. Houd dit goed in de gaten en bereid je goed voor op deze drukte tijdens de feestdagen. 

Verandering van structuur richting einde van het jaar 

Breng een nieuwe structuur aan voorafgaand aan de eindejaarsdrukte. Zorg er voor dat bepaalde zaken die tot het laatste moment blijven liggen niet bij de notaris, advocaat of account terecht komen. Incasso-opdrachten, beslagleggingen en veranderingen in de BV zijn zaken die vaak tot december blijven liggen. Het stellen van prioriteiten waarbij deze zaken eerder worden opgepakt zal veel wegnemen van uw eindejaarsdrukte.

Personeelsuitbreiding

Een goed idee is om eens te kijken naar de extra mogelijkheden op het gebied van personeel inzetten tijdens de decemberdrukte. Zorg voor extra handjes waar je dit denkt nodig te hebben en zorg voor een goede planning. Dit zal de werkdruk van jouw personeel verlagen, wat weer een positief effect zal hebben op de productiviteit van het huidige personeel. Het inzetten van extra handjes kan flexibel met het aannemen een tijdelijke werknemer via een uitzendbureau. Dit levert tijdsbesparing op op het gebied van het checken van een CV, motivatiebrief en ander papierwerk. Daarnaast is een flexwerker de perfecte last-minute oplossing. 

Warehouse managers and worker talking in a large warehouse

Uitbesteding aan externe partijen

Bekijk de mogelijkheden voor uitbesteding van een aantal projecten. Dit kan enorm handig zijn als een bedrijf piekdrukte ervaart op verschillende momenten in het jaar. Besteed klantenservice, simpele klussen of werk in het magazijn uit aan studenten. Het bedrijf kan vervolgens volledig de focus leggen op marketing, management en andere zaken die zijn blijven liggen.

Bent u op zoek naar personeel met een flexibele beschikbaarheid, hoge motivatie en dat bereid is om een simpele klus met beide handen aan te pakken? Contact Stud Studentenuitzendbureau om extra handjes in te zetten aan het einde van het jaar!

Solliciteer hier!