Aan de slag als projectmedewerker voor digitale onderwijsinnovatie!

Voor het project “hergebruik open tekstboeken” is de TU opzoek naar twee studenten die technische ondersteuning kunnen uitvoeren.

De TU Delft werkt samen met andere universiteiten en hogescholen om innovatie in het onderwijs met ICT te versnellen. Hiervoor is het nationale versnellingsplan gestart, waar de TU Delft ook nadrukkelijk bij betrokken is. Binnen dit versnellingsplan wordt er gewerkt aan innovaties die ervoor zorgen dat docenten en studenten gemakkelijk digitale leermaterialen kunnen gebruiken. Hiervoor heeft de TU Delft samen met VU Amsterdam en SURF de werkgroep “stimuleren van hergebruik van open tekstboeken” opgericht.

Voor deze werkgroep zijn wij op zoek naar projectmedewerkers die een verkenning kunnen uitvoeren van het soort tekstboeken wat online beschikbaar is, de digitale formats van deze tekstboeken en de digitale tools die beschikbaar zijn om deze tekstboeken makkelijk te kunnen bewerken en opnieuw te kunnen publiceren en delen.

You'll earn
This is your hourly wage before taxes, you will receive additional (periodic) reservations of about 20% (See FAQ for more info)

12,43
Starts on: August 01
Location: TU Delft
Type: None

Job description

Het project bestaat uit een aantal taken, die je in samenwerking met één of twee andere studenten zal uitvoeren onder leiding van de leden van de werkgroep van TU Delft en VU Amsterdam.

 • Het updaten en aanvullen van een bestaande inventarisatie van platforms die open tekstboeken aanbieden, op basis van voorwerk van de werkgroep.
 • Alle open tekstboeken van de platforms indelen op wetenschapsveld.
 • De bestandsformaten van de open tekstboeken inventariseren (zoals PDF, ePub, HTML, RTF en XML).
 • Uitzoeken en uitproberen welke tools en technieken beschikbaar zijn om de open tekstboeken te bewerken.
 • Een eenduidige, laagdrempelige oplossing maken voor open tekstboeken met bestandsformaten die moeilijk te bewerken zijn (bijvoorbeeld door het zelf ontwerpen van een dergelijke tool).
 • Een verslag maken en een advies formuleren over de uitkomsten van de bovenstaande activiteiten.

Duration

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband voor minstens 20 uur per week voor drie maanden, op projectbasis. Het project start in augustus 2020 en wordt naar verwachting afgerond in oktober 2020.

Skills needed

Wij zoeken iemand met het volgende profiel:

 • Je hebt inhoudelijke kennis van LaTeX, Indesign, photoshop en/of HTML.
 • Je vindt het leuk om samen te werken met andere student projectmedewerkers, onder leiding van de leden van de werkgroep.
 • Je kunt hands-on handleidingen schrijven voor het gebruik van de digitale tools die jij geschikt vindt voor het converteren en bewerken van tekstformats.
 • Je hebt vaardigheden met programmeren en je bent bereid om indien nodig zelf een simpele tool te ontwerpen voor het bewerken van bepaalde tekstformaten.
 • Je vindt het interessant om producten te ontwikkelen voor het hoger onderwijs.
upload
File name
upload
File name
If you still have a question about the job, contact Lisa. She is in charge of this application so she knows everything about it